34 de studenţi angajaţi la McDonald’s au fost premiaţi la cea de a 12-a ediţie a Burselor McDonald’s

De 12 ani, Bursele McDonald’s recompensează angajaţii studenţi, cu rezultate bune atât la învăţătură, cât şi la locul de muncă. Din dorinţa de a sprijini educaţia şi excelenţa, McDonald’s a premiat anul acesta 34 de angajaţi cu burse în valoare de 85.000 de lei şi a ajuns în cei 12 ani de program la un total de 330 de burse de merit oferite, însumând 677.000 lei.

„12 ediţii de Burse McDonald’s înseamnă 330 de colegi bursieri, recunoscuţi pentru rezultatele remarcabile pe care le au la şcoală şi la locul de muncă. Ne dorim să creăm un mediu de lucru cât mai plăcut pentru fiecare dintre angajaţii noştri şi să le oferim oportunităţile de a-şi duce la capăt planurile şi obiectivele profesionale, dar şi pe cele personale. Bursele McDonald’s reprezintă unul dintre programele de lungă durată cu care ne mândrim şi pe care îl organizăm cu mare drag în fiecare an. Suntem mândri să putem susţine cu burse şi anul acesta un număr de 34 de angajaţi studenţi, ca un prim pas în procesul lor de dezvoltare profesională”, a declarat Irina Panaite, Director Resurse Umane, Premier Restaurants România.

Procesul de selecţie a celor 34 de bursieri din acest an s-a desfăşurat în perioada 21 martie – 25 aprilie. Fiecare din cei 34 bursieri de anul acesta au obţinut cel puţin media 8 de absolvire a anului universitar precedent sau cel puţin nota 8 la admitere, în cazul studenţilor din primul an. Un alt criteriu foarte important in acordarea burselor sunt recomandările profesorilor şi performanţa angajaţilor la locul de muncă.

Ceremonia de decernare a burselor s-a desfăşurat pe 10 mai la Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti în prezenţa managementului companiei, a părinţilor angajaţilor şi a profesorilor care au susţinut studenţii pe parcursul anului şcolar. Fiecare bursier a primit câte un cec în valoare de 2.500 lei, înmânat de către Daniel Boaje, Directorul General Premier Restaurants România, pentru a le recunoaşte meritele la şcoală şi la locul de muncă.

Prin toate activităţile desfăşurate pentru angajaţi, McDonald’s încurajează educaţia şi performanţa. Angajaţii companiei sunt recompensaţi cu bonusuri individuale şi de echipă, în funcţie de perfomanţa restaurantelor, iar până astăzi, peste 35.000 de persoane au trecut prin Şcoala McDonald’s.

Pentru a susţine diversitatea angajaţilor săi, McDonald’s a pus bazele unui program de muncă flexibil şi răsplăteşte fidelitatea angajaţilor care aniversează 1, 3, 5, 10, 15 şi 20 de ani vechime în companie. Mai mult decât atât, programul de Manager Trainee, de pregătire accelerată, se adresează atât absolvenţilor din interiorul McDonald’s, cât şi celor din afara companiei. În prezent peste 4.500 de angajaţi întâmpină clienţii în cele 71 de restaurante McDonald’s din ţară, dintre care aproape 2.500 sunt tineri care au sub 25 de ani.

 

Despre McDonald’s în România:

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. Premier Capital plc operează 138 de restaurante în locatii importante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive şi numeroase cafenele McCafé.

În România, McDonald’s este lider al pieţei restaurantelor, cu 71 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.500 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 200.000 clienţi. În 2017 a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al patrulea an consecutiv, conform AON România.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi:

www.mcdonalds.ro şi www.facebook.com/McDonalds.ro