Ingka Group achiziționează o participație de 80% în șapte parcuri eoliene din România

Ingka Group (Ingka Holding B.V. și entitățile controlate) partener strategic al sistemului de franciză IKEA, a ajuns la un acord cu Vestas Wind Systems A/S pentru achiziționarea unei participații de 80% în șapte entități eoliene din sud-estul României. Deși tranzacția a fost semnată, finalizarea este supusă aprobărilor legale, acest lucru fiind așteptat să se întâmple la finalul lunii octombrie.

Achiziția a fost făcută de ramura investițională a Ingka Group, Ingka Investments și are ca obiect 64 de turbine cu o capacitate totală 171 Megawați. Performanța combinată a parcurilor eoliene reprezintă echivalentul consumului a peste 65 de magazine IKEA sau a 150.000 gospodării din România și depășește consumul din lanțul de aprovizionare IKEA din România.

Suntem încântați să intrăm pe piața energiei regenerabile din România prin această achiziție. Pachetul de 80% susține ținta noastră de a genera la fel de multă energie regenerabilă pe cât consumăm, iar investiția ne aduce cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului nostru pentru anul 2020”, a spus Krister Mattsson, Managing Director Ingka Investments, Ingka Group.

Investiția în energie regenerabilă face parte din managementul activelor noastre financiare și susține pe deplin obiectivele noastre de sustenabilitate, făcând parte din activitățile prin care contribuim la obiectivul nostru de a avea un impact pozitiv asupra planetei. Rămânem dedicați obiectivului nostru de generare de energie regenerabilă, unde ne propunem să producem mai multă energie regenerabilă decât consumăm, astfel încât vom continua să investim în energie regenerabilă în cadrul operațiunilor noastre”, a completat Krister Mattsson.

Grupul Ingka deține acum și operează 900.000 de panouri solare și 534 de turbine eoliene în 14 țări. România este a 14-a țară în care Grupul Ingka investește în energia eoliană. Cea mai recentă achiziție a fost a unui parc eolian din Germania.

Această tranzacție face parte din strategia Vestas de a crea parteneriate cu clienții pentru dezvoltarea de proiecte și managementul activelor. Acest pas consolidează parteneriatul nostru cu IKEA pentru operațiuni mai durabile. În fiecare zi, Vestas lucrează cu mândrie pentru a ajuta la crearea unei lumi alimentate de energii regenerabile”, spune Morten Dyrholm, Group Senior Vice President of Vestas for Marketing, Communications and Public Affairs.

Ingka Investments asigură investiții semnificative pentru creștere pe termen lung și investește în energie regenerabilă din 2009. Investește în terenuri forestiere gestionate în mod responsabil în Țările Baltice, România și SUA. De asemenea, investește în companii care sunt active în reciclare și tehnologii durabile. Prin aceasta, susține o economie circulară și furnizarea de materiale durabile pe termen lung.

* Impactul pozitiv IKEA înseamnă reducerea mai multor emisii de gaze cu efect de seră decât emite lanțul IKEA Group. Grupul Ingka s-a angajat să întreprindă o serie de inițiative ca parte a contribuției sale pentru crearea unui climat pozitiv, cum ar fi:

  • Reducerea emisiilor provenite din călătoriile clienților și angajaților până în 2030 și zero emisii la livrări, până în 2025, în toate cele 30 de țări în care IKEA este prezentă
  • Oferirea unor servicii de energie solară pentru acasă și alte servicii complementare de energie verde tuturor clienților din cele 30 de piețe unde IKEA este prezentă.
  • Încălzirea și răcirea clădirilor cu 100% energie regenerabilă în toate clădirile sale până în 2030.
  • Leasingul pentru testarea mobilierului ca parte a efortului său de a dezvolta modele de business circulare.

 

Despre Ingka Group: 

Ingka Group (Ingka Holding B.V. și entitățile controlate) este unul dintre cele este unul dintre cele 11 grupuri diferite de companii care dețin și operează IKEA în baza unor acorduri de franciză cu Inter IKEA Systems B.V.

Grupul Ingka are trei domenii de activitate: IKEA Retail, Ingka Investments și Ingka Centers. Ingka Group este partener strategic în sistemul de franciză IKEA, care operează 367 de magazine IKEA din 30 de țări. Aceste magazine IKEA au avut 838 de milioane de vizite în cursul anului financiar 2018 și 2,35 miliarde de vizite pe site-ul www.IKEA.com.

Grupul Ingka operează sub viziunea IKEA – aceea de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cei mai mulți oameni, oferind o gamă largă de mobilier, accesorii şi soluţii funcţionale, cu un design de calitate, la preţuri cât mai accesibile celor mai mulţi oameni.