Sun Challenge 2019: alearga in singurul parc natural dintr-un mediu urban din tara!

Ne pregatim pentru cea de-a doua editie Sun Challenge! Noutatea din acest an: pe 28 septembrie dam startul la 3 distante de concurs si introducem proba de semimaraton! Traseul de 21 de km va fi parcurs in buna parte prin inima Parcului Natural Vacaresti, pe poteci de trail.

Asadar, vom avea: 5 km, 10 km, 21 km (prin Parcul Natural Vacaresti si partial pe dig).

Sun Challenge Vacaresti are un pronuntat caracter ecologic, asa ca si anul acesta vom mentine cauza testoasei de apa! Ca si in 2018, toti banii din taxele de inscriere vor merge catre Administratia Parcului Natural Vacaresti, care ii va folosi in programele de conservare ale testoasei de apa (Emis orbicularis) din Vacaresti, singura specie de testoasa semiacvatica nativa din fauna Romaniei.

Pe 28 septembrie 2019 vom alerga in jurul si in inima unei arii naturale protejate – aici au fost identificate deja peste 150 de specii de pasari, multe dintre ele fiind specii protejate. Parcul Natural Vacaresti este o zona umeda autentica – vom alerga cu grija si dragoste pentru natura, fara sa abandonam niciun ambalaj sau alt deseu pe traseele de concurs.

Iata cum a fost anul trecut, la prima editie:

Te asteptam sa te inscrii la una dintre cele 3 distante si sa traiesti alaturi de noi experienta Sun Challenge Vacaresti!